Truskawki z serkiem brie i winem

Truskawki z serkiem brie i winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    50 dkg
  • serek brie

    2 sztuki
  • cukier

    2 łyżki
  • kilka listków tymianku

  • sól i pieprz

    do smaku
  • wino czerwone wytrawne

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować. Ser i truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu. W małym rondlu rozpuścić cukier, dodać wino i gotować sos na wolnym ogniu do lekkiego zgęstnienia. Ciepłym sosem polać truskawki i ser. Udekorować listkami tymianku, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

14.11.2011 12:42
pycha

Kate131

03.12.2010 08:36
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat