Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na Ostro z fasolą
4 duże pieczarki
2 papryczki chili
8 łyżek ocet winny z czerwonego wina
6 łyżek sos sojowy ciemny
1 puszka fasoli konserwowej białej
15g czosnek płatki podsuszane
4 łyżki oliwa
1/2 pęczka natki pietruszki (grubo posiekanej)
Mięso myjemy-osuszamy. Kroimy w poprzek a następnie w kostkę lub w paski jak kto woli.
Na rozgrzany wok dodajemy oliwe,następnie wrzucamy mięso.Obsmażamy z każdej strony.Dolewamy ocet winny-mieszamy delikatnie potrząsając wokiem .Wszystko dusimy około pół godziny (chyba że mięso jest stare to dłużej-ja trafiłam akurat na super mięciutkie) Myjemy paryczke chili i kroimy w krążki włacznie z ziarenkami.Pieczarki obieramy i kroimy w grube plastry.Jak nam ocet winny odparuje wrzucamy papryczke,pieczarki i płatki czosnku-mieszamy.Nastepnie dolewamy sos sojowy i dodajemy odcedzoną fasole.Wszystko razem dusimy jeszcze około siedem minut i gotowe.
Podajemy na gorąco z ryżem,obficie posypując natką pietruszki :)
SMACZNEGO . . . . . .
Ostro ale smacznie.Polecam :-)