Tapaski

Tapaski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło do smażenia

    2 łyżki
  • mąka tortowa

    1 szkl
  • mleko 3,2%

    1 szkl
  • szynka gotowana

    1/2 kg
  • jajka

    2 szt
  • tarta bułka

    1/2 szklanka
  • oliwa

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

NA głębokiej patelni rozpuścić masło oprószyć mąką zasmażyć na złoty kolor.Wlać mleko i mieszać aż sos zgęstnieje.Przyprawić solą i pieprzem.Włożyć do lodówki na 5 godzin . Szynkę pokroić w drobna kostkę włożyć do sosu.Z masy uformować 12 krokiecików .Panierować w rozbitym jajku i mące .Wrzucać na głęboki olej smażyć na złoto .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

15.10.2010 07:05
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat