Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wiśniowy jabłecznik z bezą

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1,5 szklanki
palma
1/2 kostki
cukier
1/2 szklanki
cukier waniliowy
30 gram
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
jajko
3 sztuki
mąka ziemniaczana
1 łyżka
marmolada wiśniowa
1/2 litra
przecier jabłkowy
1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy jabłecznik z bezą

Mąkę, palmę, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, 1 i 1/2łyżeczki proszku do pieczenia i żółtka zagnieść. Ciasto rozłożyć na wysmarowaną formę. Marmoladę wiśniową wymieszać z przecierem jabłkowym, rozłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Na koniec dodać resztę proszku do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Chwilę ubijać, rozłożyć na marmoladę. Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni (jak nie ma regulacji temperatury to otworzyć drzwiczki piekarnika) i piec kolejne 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.03.2012 17:58
super połączenie :)
BernadettaP 13.02.2012 11:21
smaczne ciacho :)
ziutula
ziutula 26.08.2011 23:10
proszę o kawałek ciacha...
Weronika_eM 12.07.2011 22:49
pyszności
Nina7 11.07.2011 15:25
Koniecznie muszę zrobić takie ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak