Zupa kalarepkowa

Zupa kalarepkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt.
  • kalarepka

    2 (łącznie ok. 400g)
  • czosnek ząbki

    1
  • marchewka

    1 szt.
  • ziemniak

    1 szt.
  • olej do smażenia

  • boczek wędzony

    50 g
  • woda

    750 ml
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażyć posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać boczek. Po chwili wrzucić kostki kalarepki, ziemniaka i plasterki marchwi. Zalać wodą. Gotować przez ok. 40 min (aż warzywa będą miękkie), doprawić solą, pieprzem.
Można zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

17.10.2010 00:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat