Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zacierka z fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola
15 dkg
włoszczyzna
2 dkg
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
tłuszcz
4 dkg
cebula
2 dkg
mąka
10 dkg
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
jaja
1 sztuka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
woda
1 łyżka
pietruszka zielona
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierka z fasolą

Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej ostudzonej wodzie na noc, następnego dnia ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Włoszczyznę opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Sporządzić zacierkę Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić. Ugotować zacierkę w wywarze, dodać ugotowaną fasolę z wywarem. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Zupę okrasić tym tłuszczem, dodać pieprz, sól i zieloną pietruszkę do smaku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 09.07.2011 10:51
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak