Przepis i sposób przygotowania na: Polski sernik
2Zółtka oddziel od białek a nastepnie ubij mikserem z połową cukru
3Do głębokiej misy włoz zmielony twarog wsyp resztę cukru cukier migdałowy budyń śmietankowy oraz proszek do pieczenia całośc chwilę miksuj
4Małymi porcjami dodawaj ubite zołtka oraz margarynę miksuj ok 3 minuty do uzyskania masy o jednolitej głdkiej konsystencji
5Białka ubij na sztywna pianę a nastepnie połącz z masą serową.Całosc delikatnie wymieszaj łyżką
6Masę serową przełoż do wyłożonej herbatnikami blachy o wymiarach 25x28
7Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez około godzinę
8Po upływie czasu pieczenia ciasto pozostaw w piekarniku na około 10 monujt
9Wystudzone ciasto polej polewą i udekoru kandyzowaną skorką pomarańczową