Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
1/2 kg
bulion drobiowy
1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
natka pietruszki
1/2 pęczka
rozmaryn
1/2 pęczka
szynka wędzona
200 g
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
sok z cytryny
tymianek
1/2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Mięso ugotuj w bulionie. Ostudź, pokrój na platry, rozrobnij widelcem. Wywar przecedź i zagotuj. Żelatynę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, rozpuść w gorącym bulionie, przypraw, dodaj sok z cytryny. Zioła poiekaj. Na dnie podłużnej formy wyłóż plastry szynki wędzonej, zalej żelatyną. Poczekaj, aż zastygnie. Kawałki szynki gotowanej wymieszaj z ziołami i kilkoma łyżkami żelatyny, rozłóż na wierzchu. Wstaw do lodówki na całą noc, aby galareta zastyła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak