Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby do zupy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 łyżki
masło
2 łyżki
jaja
2
sól
Sklep Prymat
grzyby suszone
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby do zupy

Ucieramy łyżkę masła z żółtkiem na puszystą masę. Dodajemy sól i posiekane grzyby. Na koniec dodajemy ubite białka. Mieszamy dodając mąkę. Drugą łyżkę masła rozpuszczamy na patelni i wlewamy ciasto. Smażymy na małym ogniu. Kroimy w kostkę i podsuszamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak