Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierniczki szwajcarskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
500 g
miód
350 g
cukier puder
150 g
migdały
30 g
skórka pomarańczowa smażona
50 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 opakow
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
5 g
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki szwajcarskie

Przesianą mąkę wsypać do miski, zrobić zagłębienie, wlać płynny miód, wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, dodać sparzone, obrane i drobno posiekane migdały, posiekaną skórkę pomarańczową, przyprawy i sodę oraz dobrze wyrobić ciasto, rozwałkować, podsypując mąką, na prostokąt grubości 1 cm. Wyłożyć na dobrze wysmarowaną masłem i oproszoną mąką blachę o trzech brzegach (tzw. mazurkową); posmarować ciasto dokładnie po wierzchu mlekiem za pomocą pędzelka. Piec 30 min. w dobrze nagrzanym piekarniku. Kroić na prostokąty zaraz po wyjęciu z piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 17.12.2011 23:04
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak