Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowy z nutellą
Śmietanę wlać do garnka. Dodać do niej nutellę i połamane czekolady. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa się połączy. Następnie ostudzić i włożyć do lodówki na około 2 h.Jedną część biszkoptu nasączyć spirytusem i posmarować dżemem wiśniowym. Następnie położyć drugą część biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć spirytusem. Na biszkopt wyłożyć masę z nutellą i ciasto włożyć do lodówki na około 30 minut. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix. Połowę masy śmietankowej wyłożyć na masę z nutellą. Następnie na masę śmietankową położyć trzecią część biszkoptu i nasączyć pozostałym spirytusem. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałą masą śmietankową i udekorować tort. Gotowy tort włożyć do lodówki na około 24 h. SMACZNEGO!