Przepis i sposób przygotowania na: Chrupkie jarzynki z oczkiem
# 1 mały kalafiorlubpół duzego
# 1 mały brokuł
# 1 garść fasolki szparagowej
# 2 średnie cebulki
# 4 jaja
# sól
# pieprz
# olej
# zioła
Wykonanie:
kalafior i brokuły obgotować w osolonej wodzie. Marchewkę pokroić w słupki , cebulki pokroić w piórka , fasolkę szparagową obgotować oddzielnie. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wlożyć cebulę i marchew i smażyć ok. 5 minut. Dodać odcedzone warzywa i smażyć jeszcze 5 minut.posypać solą pieprzem i ziołami jakie kto lubi. Na patelni usmazyć jajka sadzone.Na talerzach ułożyć jarzyny, na wierzch położyć jajo i posypać solą pieprzem i zieleninką.. Podawać gorące.