Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cebula po alpejsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
600 g
masło
3 łyżki
żółtko jajek
2
śmietana
1\\2 szklanki
ser żółty
150 g
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula po alpejsku

Najpierw obrać cebulę potem zagotować wodę , sparzyć cebulę potem ją osuszyć i podsmażyć na masełku , tylko jej nie rumieniąc, potem polać śmietaną połączoną z żółtkami i wszystkimi przyprawami , na koniec posypać serem startym najlepiej aby to był twardy i zapiekamy w piekarniku do czasu aż zauważymy że ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak