Ciasto kakaowe: Ucieramy cukier z masłem wlać mleko, jajka , olej i ucieramy wszystko razem , do powstałego ciasta dodajemy kakao, proszek ,przesiana mąkę i mieszamy , formę natłuścić , wysypać bułką tartą i pieczemy 40 minut w 180 st. W tym czasie robimy Ptasie mleczko: Dowolną galaretkę rozpuszczamy we wrzątku mieszając i odstawić do ostygnięcia , kiedy galaretka zacznie tężeć miksując dodajemy stopniowo mleko i cukier , tak przygotowane ptasie mleczko możemy nałożyć na wystudzony biszkopt i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. W tym czasie robimy masę jagodową wraz z galaretką jagodową.: Żelatynę zalewamy 4 łyżkami wody i odstawiamy na 10 minut , do pojemnika od miksera wkładamy ser , miód, jagody 1\\ 2 szklanki, cukier waniliowy {piszę tutaj składniki ponieważ mi brakło kratki} i ucieramy 3 minuty dodając po pół szklanki jogurtu jeśli masa jest mało słodka to dodajmy cukier , całość wymieszać mikserem . Namoczoną żelatynę wymieszać w 1\\3 szklanki wody gorącej a następnie zmiksować z masą jagodową . W składnikach jeszcze raz podaje : ! łyżeczka ekstraktu z wanilii i 20 g żelatyny w proszku. Wyjmujemy ciasto z lodówki wylewamy masę jagodową na ptasie mleczko i z powrotem wkładamy do lodówki. Robimy Galaretkę z jagód : 200 g. jagód , 5 łyżek cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny w proszku. Przygotowanie : Żelatynę zalewamy 3 łyżkami wody i odstawiamy , do rondelka wkładamy jagody z cukrem pudrem , podgrzewamy 3 minuty aż zauważymy że jagody puściły sok i zmiksować , przelać przez sitko, uzyskując gładki mus , wlać z powrotem do rondelka żelatynę dodać do musu , mieszać podgrzewając aż żelatyna całkowicie się rozpuści , ostudzoną wylać na samą górę ciasta czyli masę jagodową i włożyć na dłużej do lodówki.