Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowy drożdżowiec z owocami
Gdy zaczyn wyroście, dodać pozostały cukier kryształ, mleko zagęszczone karmelowe i jajka. Zagnieść ciasto i na samym końcu połączyć z 5 dag stopionego masła. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Jabłko i nektarynkę obrać. Wszystkie owoce pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem cynamonowym.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Rozwałkować cienko i szklanką wycinać z ciasta kółka. na każdym ułożyć po porcji owoców i zlepić brzegi formułując pierożki.
Formę do ciasta wysmarować masłem. Układać w niej pierożki jeden obok drugiego. Posypać kruszonką powstałą z połączenia pozostałych składników - cukru brązowego, 10 dag mąki pszennej oraz 10 dag masła. Przykryć i pozostawić, aby ciasto podwoiło swoją objętość.
Piec w temperaturze 180ºC przez 30 minut.