Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

paluszki cytrynowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
300 g
masło
75 g
jaja
3 szt
śmietana słodka
1 szklanka
sok z cytryny
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki cytrynowe

roztrzepać jajka z odrobina soli, dodać łyżkę mąki i dalej ubijać wsypując po trochu mąkę i wodę, az otrzymamy gładką masę. zagnieść z niej ciasto, uformować cienki wałek i pokroić na 2-3cm kawałki. wrzucić je do wrzącej osolonej wody, ugotować i odstawić. polać stopionym masłem, ubitą śmietaną(bez cukru) z sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak