Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana :

Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/8 młodej kapusty

  • pęczek koperku

  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

  • 1 łyżka masła

  • bulion drobiowy

    1/2 kostki
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować drobno. Zalać wodą .Dodać do niej kostkę bulionową .Gotować 20 minut .Odcedzić . Dodać masło, koper i olej .Dusić 10 minut mieszając. Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny. Kapustka powinna być lekko kwaskowa .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

14.10.2011 23:04
pyszna kapustka

monika154

03.09.2011 10:44
pycha

Gosia32

21.03.2011 07:46
uwielbiam;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat