Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczek na ostro

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostra musztarda
4 łyżki
starty chrzan
2 łyżki
sok z cytryny
1/2
oliwa
2-3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
piwo jasne
3/4 szklanki
boczek
70 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na ostro

Boczek pokroić na plastry grubości 2 cm.

Przygotowac marynatę: podane składniki (oprócz piwa), połączyć i starannie wymieszać. Plastry boczku posmarować marynatą z obu stron i zapiekać na mocno rozgrzanym ruszcie po 5 min z każdej strony. Następnie plastry boczku posmarować piwem i dopiec kilka minut, aż staną się chrupiące. Podawać koniecznie z zimnym piwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak