Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chłodnik szczawiowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion
2 szklanki
kefir
1 l
śmietana mala
1 kubek
szczaw
20 dag
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
4 szt
szczypiorek, koperek
do smaku
sól, cukier
do smaku
masło
2 - 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik szczawiowy

Szczaw przebrać, umyc , usunąć ogonki,jak najdrobniej posiekać. Rozpuścić masło i dusić na nim szczaw na małym ogniu pod przykryciem. Wystudzić. Kefir wymieszać ze śmietaną i bulionem, roztrzepać trzepaczką, dodać szczaw, posiekana zieleninę oraz pokrojone w cząstki jaja. Doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami z wody,okraszonymi skwarkami ze słoniny lub wędzonki. /Ziemniaki podajemy na osobnym talerzyku/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak