Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wołowina z kolbami kukurydzy i kiełkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron sojowy
150 g
kukurydza minikolby Smak
40 g
polędwica wołowa
200 g
szczypiorek
2 łyżki
Sklep Prymat
imbir
1 mały kawałek
ząbek czosnku
1 sztuka
papryczka chili
1 sztuka
olej sezamowy
3 łyżki
sok z cytryny
1 łyżka
kolendra
1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
żółta papryka
20 g
fasolka szparagowa
40 g
cebula
1 sztuka
papryka czerwona
20 g
kiełki soi
60 g
kiełki słonecznika
60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kolbami kukurydzy i kiełkami

Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 2 minuty, odcedzić. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Dymkę umyć i pokroić w plasterki lub paski. Imbir i czosnek obrać, drobno posiekać. Chili rozetrzeć lub drobno posiekać. Dużą patelnię lub wok posmarować 3-4 łyżkami oleju, dobrze rozgrzać. Włożyć mięso i smażyć 1-2 minuty, ciągle mieszając. Następnie wołowinę odsunąć na brzeg patelni, wlać trochę oleju i przesmażyć cebulę, imbir, czosnek, chili, paprykę, fasolkę szparagową, kukurydzę i kiełki. Na patelnię włożyć makaron, dodać kroplę oleju i cały czas mieszać. Po upływie minuty polać obficie sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podsmażyć przez chwilę i podawać ze świeżo siekaną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marmar 27.06.2011 16:01
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak