Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szparagi w ziołowych naleśnikach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone
1 pęczek
mąka
20 dag
jajko
3 szt
mleko
250 ml
śmietana 18 proc
250 ml
szynka
5 dag
bazylia
1 pęczek
Sklep Prymat
masło
3 łyżki
Na sos:
papryka czerwona
1 szt
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
szalotka
1 szt
oliwa
4 łyżki
sok z cytryny
wg uznania
sok pomidorowy
3 łyżki
ocet balsamiczny
1 łyżeczka
kapary
2 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w ziołowych naleśnikach

Zmiksuj jajka, mleko, śmietanę i przesianą mąkę. Dodaj szynkepokrojoną w drobna kostkę i posiekaną bazylię. Ciasto odstaw na 30 min. Na sos posiekaj oczyszczoną paprykę, szczypiorek, szalotkę i kapary. Wymieszaj z oliwą, sokiem cytrynowym i pomidorowym oraz octem balsamicznym, dopraw sola i pieprzem.Szparagi obierz, ugotuj al dente, osącz, trzymaj w cieple. Ciasto zamieszaj w wlewaj łyżką wazową na patelnię natłuszczoną sklarowanym masłem. Na małym ogniu usmaż naleśniki z obu stron na złoto. W każdy zawiń po kilka szparagów. Polej paprykowym sosem i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.02.2014 07:36
apetyczne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak