Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczek z ciasta drożdżowego
Uformować koszyczek, posmarować roztrzepanym białkiem i ułożyć na blaszce. Piec 30 min. w temp. 160 stopni. SMACZNEGO!
mąka | 500 gram |
mleko | 250 ml |
margaryna | 100 gram |
drożdże | 50 gram |
żółtko jajek | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
cukier | 4 łyżki |
olej | 2 łyżki |
spirytus | 1 łyżeczka |
sól | 1 szczypta |
białko | 1 sztuka |
tłuszcz do formy | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: