Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tuńczykowe gniazdko

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
5 sztuk
tuńczyk
1 puszka rozdrobnionego
czosnek
1 ząbek
kolendra
1 łyżeczka
mąka
1 łyżka
rzeżucha
1 garść
pomidor
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
olej
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczykowe gniazdko

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Obraną cebulę pokroić drobniutko. Czosnek przepuścić przez praskę. Składniki zmiksować na jednolitą masę. Masę połączyć z jednym surowym jajkiem i mąką. Doprawić do smaku kolendrą, solą i pieprzem, podzielić na 4 porcje. Uformować grube placuszki i obtoczyć w bułce tartej. W placuszku zrobić wgniecenie na jajko. Wstawić na 30 minut do lodówki. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. w naczyniu rozgrzać olej. Delikatnie wsadzić tuńczykowe gniazdo i smażyć na rumiano 4 minuty. Podawać z jajkami na rzeżuszce ozdobionej cząstkami pomidorów. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 24.11.2011 15:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak