Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wołowina w galarecie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
40 dag
kurki
15 dag
marchew
1 sztuka
sok z cytryny
1 łyżeczka
rosół
1/4 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżeczki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w galarecie

Zelatynę rozpuszczamy. Mięso zapiekamy, kurki blanszujemy, marchew gotujemy. Wszystko kroimy w kostkę i mieszamy z winem, sokiem z cytryny, przyprawami. Foremki zalewamy (spód) galaretą i schłądzamy w lodówce. Po zastygnięciu układamy farsz (grzyby, mięso, marchew). Zalewamy galaretą. Wstawiamy do lodówki by zastygło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak