Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ciastka ryżowo-kokosowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy
1 torebka
margaryna
25 dkg
jajko
3 szt
cukier
1 szklanka
wiórki kokosowe
4 łyżeczki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka ryżowo-kokosowe

Kleik ryżowy mieszamy z proszkiem do pieczenia i wiórkami,siekamy z margaryną,dodajemy jajka,cukier szczyptę soli i zagniatamy ciasto.Odrywamy po kawałku ciasta formujemy kulki i układamy je na blasze wyłożonej pergaminem.W każdej kulce robimy dołek.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy na jasnozłoty kolor.Do każdego wgłębienia wkładamy troszkę konfitur.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.11.2011 09:35
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak