Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany mięsem

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak duży
1 szt.
mięso mielone
1/2 kg
cebule
2 szt.
migdały obrane
według uznania
koperek
1 pęczek
bulion warzywny
1/2 l
pieprz
Sklep Prymat
masło
125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany mięsem

1. Sprawionego kurczaka natrzyj pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włóż na 30 min. do lodówki.
2. Cebule obierz, grubo pokrój. Wymieszaj z mielonym mięsem i migdałami. Napełnij kurczaka. Ułóż w formie, posyp ziołami, polej szklanką bulionu i stopionym masłem. piecz 45 min. w temp. 180 stopni.
3. koperek umyj, osusz, posiekaj. kurczaka podlej pozostałym bulionem, posyp koperkiem. Piecz jeszcze 25 min. kurczak jest gotowy, gdy skórka ma złoty kolor i odchodzi od mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 09.11.2012 17:16
pysznosci
Anna152 09.11.2012 17:16
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak