Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Niebo w gębie

5.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa
2 opakowania
Biszkopty
kilka sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
1/3 szklanki
serek homogenizowany
3 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Niebo w gębie

Robimy galaretkę tak jak podano na opakowaniu. Odstawiamy do zastygnięcia. Na małej brytfannie wykładamy biszkopty maczane w galaretce agrestowej. Układamy jeden obok drugiego. Następnie miksujemy serki homogenizowane. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Wlewamy do serków. Następnie wlewamy do tego także zawartość naczynia z galaretką jednak pozostawiamy trochę do wylania na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki (najlepiej do zamrażalki). Gdy już stężeje całkowicie zalewamy pozostałością galaretki agrestowej. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.09.2011 20:51
uwielbiam
Juleczka20 15.07.2011 10:05
już bym jadła:)
Agnieszka_B 14.06.2011 22:09
Lekki i przepyszny deser. jak dla mnie idealny:)
malaczarna23 13.06.2011 09:48
noO niebo:D
Margo1 13.06.2011 07:42
pyszne
Roksana3 12.06.2011 19:25
mniam, ja sama nazwa wskazuje niebo w gębie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak