Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sałatka zielona z pomidorami i grzankami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata masłowa
1 szt
pomidory
3 szt
rzodkiewki
1 pęczek
kiełki słonecznika
1 opakowanie
chleb tostowy
4 kromki
czosnek
1 ząbek
masło
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
3 łyżki
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 łyżka
parmezan starty
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka zielona z pomidorami i grzankami

Sałatę myjemy i osuszamy,pomidory dzielimy na pół wycinamy gniazda i kroimy w cząstki,rzodkiewki oczyszczamy,myjemy i kroimy w cienkie półplasterki,czosnek przeciskamy przez praskę.Do małej miseczki wlewamy olej,doprawiamy solą,pieprzem i sokiem z cytryny,dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy,odstawiamy na 15 min.Salaterkę wykładamy liśćmi sałaty,dodajemy pokrojone pomidory,rzodkiewki i kiełki słonecznika,ser ,następnie polewamy sosem i delikatnie mieszamy.Rozgrzewamy patelnie stapiamy masło,gdy się rozpuści dodajemy czosnek,po minucie dodajemy kostki chleba tostowego i smażymy na zloty kolor często mieszając.Sałatkę posypujemy grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.09.2011 12:25
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak