Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka selerowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selery
4 sztuki
mięso pieczone
40 dag
ser żółty
3 łyżki
masło
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sos
rosół
2 szklanki
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
koperek
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka selerowa

Selery gotujemy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Obsmażamy je na maśle. Mięso kroimy w kostkę. Z mąki i masła robimy zasmażkę, rozprowadzamy rosołem, doprawiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy warstwami: selery, mięso ... Wierzch posypujemy startym na tarce serm żółtym. Zapiekamy około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 11.06.2011 22:41
nie przepadam za selerem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak