Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowo-biszkoptowe słodkie tiramissu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 30 dag
SER HOMOGENIZOWANY 25 dag
cukier 1 1/2 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Biszkopty 10 dag
aromat migdałowy 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
kawa rozpuszczalna 2 lyżeczki
kawa rozpuszczalna 100 zaparzona

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-biszkoptowe słodkie tiramissu

Żelatynę namaczamy. Truskawki kroimy na ćwiartki/połówki. Serek mieszamy z cukrami i sokiem z cytryny. Dodajemy żelatynę.
W formie układamy biszkopty, skrapiamy połową kawy rozpuszczalnej i aromatem. Na wierzchu układamy masę serową, truskawki, biszkopty i znów skrapiamy kawą. Czynność powtarzamy ... :)
Wierzch posypujemy kawą w proszku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak