Boczniaki w cieście

Boczniaki w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    50 dkg
  • śmietana 12%

    1/2 szklanki
  • jajo

  • mąka

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

    1 szklanka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczniaki umyć i odłożyć do osączenia na papierowym ręczniku,blaszkami do dołu.W miseczce roztrzepać jajko ze śmietanką,mąką i szczyptą soli.Powycinać resztę trzonków z grzybów,gdyż są bardzo twarde.Kapelusze grzybów maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złocisto.Osączać na papierowym ręczniku i posypywać solą i pieprzem.Podawać potraw na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

25.03.2011 14:27
pewnie smaczne

kasiurek

10.07.2010 09:07
fajny przepis, musze spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat