Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Miodownik podawany zaraz po upieczeniu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
4 sztuki
cukier
0,5 szklanki
miód
1 szklanka
serwatka
3/4 szklanki
mąka
4 szklanki
mleko
0,5 litra
kasza manna
3 łyżki
cukier do masy
3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik podawany zaraz po upieczeniu

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać mikserem, ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Zaraz po upieczeniu przełożyć masą i podawać do jedzenia.
Masa: 0,5 litra mleka, 3 łyżki cukru i kasza manna 3 łyżki - gotujemy z tych składników kaszę mannę. Ucieramy kostkę margaryny i stopniowo dodajemy ostudzoną kaszę. Masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy dżem lub powidła i przekładamy upieczone placki. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak