Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy z roszponką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polendwica wieprzowa
30 dag
parówkowa
1 kg
roszponka
6 listków
śmietana kremowa 30%
3 łyżki
natka pietruszki
2 pęczki
marchew
30 dag
tłuszcz
2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy z roszponką

Roszponkę blanszujemy. Marchew kroimy w kostkę i obgotowuejmy. Całość miksujemy. Polędwicę doprawiamy i odsmażamy na tluszczu. Miksujemy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i przekładamy do formy do zapiekania. Pieczemy 1 godzinę, w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak