goląka śląska

goląka śląska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    2 szt
  • cebula biała

    4 szt
  • smalec

    3 łyżki
  • piwo jasne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonka opalić i oskrobać,umyć,natrzeć,solą,pieprzem i tymiankiem.W głębokim garnku rozgrzać smalec i zrumienić golonki ze wszystkich stron.cebule pokroić w plasterki,dodać do mięsa i chwilę razem smażyć.Następnie wlać wodę(3/4 szklanki)i piwo.Golonki dusić na małym ogniu pod przykryciem 90 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

13.11.2012 13:34
świetnie się prezentuje;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat