Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chlebek z otrębami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
50 dag
ziarna słonecznika
1 i 1/2 szklanki
pestki dyni
1 i 1/2 szklanki
ziarna siemienia lnianego
1 i 1/2 szklanki
otręby pszenne
1 szklanka
otręby owsiane
1 szklanka
drożdże
5 dag
sól
7 gram
Sklep Prymat
cukier
7 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek z otrębami

Drożdże wymieszać z cukrem, 2 łyżkami wody oraz łyżką mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników połączyć z 1/2 litra letniej wody. Wymieszać i dodać wyrośniętedrożdże. Przelać do dużej wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, odstawić do wyrośnięcia. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.06.2011 15:32
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak