Kruche paluszki

Kruche paluszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • cukier

    125 g
  • cukier waniliowy

    1
  • mąka pszenna

    175 g
  • zagęstnik

    175 g
  • migdały

    75 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na ciasto margarynę utrzec na białą masę z cukrem i cukrem waniliowym .Dodac 1 jajko i dobrze mieszac.Następnie dodac mąkę i zagęstnik ,dodawany po łyżeczce do masy .Pozniej pod koniec ubijania migdały.Ciastem napełnic szprycę z ząbkowaną końcówką ,wyciskac paluszki długości 5 cm bezpośrednio na blachę do pieczenia.Piec w nagrzanym do 200 * C piekarniku przez 10 -15 minut.

na polewę
włożyc do garnuszka ,zanurzyc w kąpieli wodnej i podgrzewac na wolnym ogniu stale mieszając ,aż się roztopi ,spryskac kuwerturą zimne paluszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

07.09.2012 17:06
fajne

caralajna

30.07.2012 00:27
świetne

misia53

07.05.2012 11:48
ja też lubię takie ciasteczka

zdzislawa2

14.04.2012 12:49
pyszne

Margo1

08.10.2010 16:56
i dla mnie

ben-ka

11.08.2010 18:28
Nie tylko dzieci lubią ciasteczka:) ja też!

Jolanta40

30.07.2010 19:30
świetny przepis

Jolanta40

30.07.2010 19:30
świetny przepis

IZABELA29

18.06.2010 13:38
smaczne ciacha dla dzieci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat