Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gęś po kapucyńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś
tłuszcz
fasola
6 łyżek
parówki cienkie
4 szt
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
cebula
2 szt
boczek wędzony
10 dkg
mąka
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
tymianek
estragon
Sklep Prymat
musztarda
Sklep Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: gęś po kapucyńsku

Oczyszczoną gęś myjemy odcinamy szyję i skrzydła i nacieramy przyprawami i zostawiamy na 1 godzinę,potem polewamy tłuszczem skrapiamy wodą i dusimy w trakcie polewamy wytworzonym sosem.Gdy mięso można będzie oddzielić od kości to je wyjmujemy usuwamy kości a mięso kroimy na mniejsze kawałki.Fasolę płuczemy zalewamy wodą na 2 godziny i gotujemy,parówki obieramy kroimy na 2 cm kawałki,łączymy z mięsem fasolą i koncentratem pomidorowym.Cebulę obieramy drobno siekamy,boczek kroimy w kostkę i lekko go zrumieniamy,dodajemy cebulę i podsmażamy następnie mieszamy z mąką i lekko zarumieniamy,łączymy z mięsem i chwilkę razem podduszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.08.2011 20:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak