Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sznycle po włosku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab
8 plastrów
jajko
1 szt
mąka pszenna
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
makaron
20 dag
połówki pomidorów suszonych
4 szt
Zielone szparagi
kilka
ziarna słonecznika
3 łyżki
olej
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
parmezan
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle po włosku

Schab rozbij, oprósz solą i pieprzem. Jajko roztrzep. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach, 2/////////3 wymieszaj z tartą bułką. Mięso panieruj w mące, jajku i serze z tartą bułką. Kotlety smaż po 4 minuty z każdej strony. Pomidory drobno pokrój. Szparagi oraz makaron ugotuj, odcedż. Szparagi potnij w paski podsmaż z pestkami i pomidorami. Wymieszaj z makaronem. Podawaj z mięsem . Posyp resztą sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.06.2011 09:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak