Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą i galaretką
Żelatyne namaczamy w pół szklanki mleka. Gdy napęcznieje przekładamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, aż do całkowitego rozpuszczenia, uważając żeby nie zagotować.Śmietanę mieszamy w miseczce z cukrem dodajemy rozgrzaną żelatyną i natychmiast miksujemy przez 1 minutę, aż bedzie połaczone wyszystko. Odstawiamy.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu i odstawić, aby ostygła i lekko stężała. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ponownie wszystko razem lekko, starannie ubić. Masę przelać do formy i upiec biszkopt w piekarniku. Kiedy ciasto ostygnie wysmarować je wcześniej przygotowana masą, na to ułożyć przekrojone na pół truskawki zalać lekko tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na 2 godziny