Przepis i sposób przygotowania na: Pianka kawowo-bananowa
MASA 1
Przygotować żelatynę - 2 łyżeczki rozpuścić w 500ml wrzącej wody.
Banany zmiksować z jogurtem.Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru purdu i cukru waniliowego. Masę bananowo-kawową połączyć z kremówką. Jedną łyżke masy wymieszać ze schłodzoną żelatynę. Gdy zacznię tężeć dodać ją do reszty masy i dokładnie zmiksować. Wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
MASA2:
Przygotować żelatynę - 1 łyżeczkę rozpuścić w 300ml wody. Odstawić do stężenia.
Śnieżkę przygotować wg przepisu. W rondelku zagotować odrobinę mleka, do wrzącego wsypać pokruszoną czekoladę i poczekać aż się rozpuści. Dokładnie wymieszać. Gdy czekolada ostygnie dodać do niej kakao i śnieżkę i wymieszać. Następnie dodać tężejącą żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać na masę bananowo-kawową.
Wierzch dekorujemy wg uznania. Ja dodałam płatków migdałowych.