Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka z porzeczek

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki
30 dag
cukier
6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 dag
Sklep Prymat
śmietana
1/2 szklanka
cukier puder
1 łyżka
woda
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z porzeczek

Owoce miksujemy. Wodę zagotowujemy wraz z zcukrem oraz z namoczoną wcześniej żelatyną. Studzimy i łączymy razem z przetartymi owocami. Pzrekłądamy do salaterek i schładzamy w lodówce, podajemy z bitą śmietaną i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marek6 09.07.2011 21:25
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak