Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 ćwiartka kurczaka
25 dag wołowiny rosołowej
2 marchewki
selera
pory
½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
4 ziela angielskie
4 liście laurowe
2 łyżki usiekanego kopru
1 słoik przecieru ogórkowego
1 ½ litra wody
bulion drobiowy 1 kostka
pietruszka 1 szt
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem :

Marchewkę , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Porę drobno pokroić . Mięso , jarzyny , kostki bulionowe , ziele i liść laurowy zalać wodą . Zagotować . Wsypać ryż . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso .Obrać od kości i ze skórek. Podzielić na kawałki i włożyć do zupy . Wlać przecier ogórkowy . Posypać koperkiem .Śmietanę dodać do zupy w garnku lub podać by każdy wlewał sobie na talerzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak