Kotlety de volaille Dorotki :

Kotlety de volaille Dorotki :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 filety z piersi kurczaka

  • mąka

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz mielony

  • masło

  • cytryna

  • usiekany koperek

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć , skropić sokiem z cytryny . Lekko naciąć filet robiąc kieszeń . Włożyć w nie po łyżeczce masła utartej z ½ łyżeczki usiekanego koperku . panierować w jajku , bułce tartej, mące .Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy .

Można eksperymentować z innymi wersjami . Wkładać w sos i dusić . Smarować przed panierowaniem musztardą , chrzanem , kłaść na mięso ser żółty , szynkę itp.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

29.09.2011 23:19
pyszne

Przemek4

23.07.2010 10:21
ładnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat