Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Torcik wiosenny

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
20 dag
cukier
20 dag
jajko
3 szt
masło
12 dag
sól
szczypta
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 op
cukier waniliowy
2 op
Sklep Prymat
mleko
4 łyżki
migdały posiekane
10 dag
serek mascarpone
50 dag
sok z cytryny
2 łyżki
cukier puder
1 łyżka
aromat migdałowy
odrobina
twaróg
50 (chudy)
twaróg
20 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik wiosenny

Masło, sól, 1 cukier waniliowy i 8 dag cukru utrzeć na gładko. Kolejno wbijać jajka. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, migdały i aromat, wyrobić. Tortownicę wyłożyć pergaminem, wypełnić ciastem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, wystudzić. Serek mascarpone, cały twaróg, resztę cukru i cukru waniliowego, utrzeć z sokiem z cytryny. Trochę truskawek lub innych owoców odłożyć do dekoracji. Ciasto posmarować 1/4 przygotowanego kremu, obłożyć truskawkami, przykryć resztą kremu. Wstawić na godzinę do lodówki. Tort udekorować truskawkami, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.08.2011 10:45
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak