Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

panierka z marchwi

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana
1 łyżka
mąka przenna
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
marchewki
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: panierka z marchwi

Jajko ubij z pieprzem i solą.Marchew umyj,obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach,nadmiar soku odciśnij.Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszaj razem.Panierowanie mięsa:w mące następnie jajku,a na koniec w odciśniętej marchwi.Usmażone mięso kładź na papierowe ręczniki,aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 08.08.2011 09:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak