Ragout drobiowe

Ragout drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dag
  • cienka, nietłusta kiełbasa

    10 dag
  • por duży /biała część/

    1 szt
  • śmietana gęsta

    1/2 szklanki
  • musztarda stołowa

    2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    0,5 szklanki
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • natka

    0,5 pęczka
  • indyk

    40 dag
  • pieprz biały mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i pieczarki pokroić w plasterki. Grzyby odparować na suchej patelni, podsmażyć na maśle, przełożyć do rondla.Mięso pokroić na nieduże kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć na oleju. Kiedy drób się zrumieni, dodać najpierw kiełbasę, po 2-3 minutach por i smażyć , mieszając, kilka minut. Nastepnie przelozyć do rondla z pieczarkami,wlać gorący bulion oraz mąkę rozprowadzona odrobina zimnej wody, zagotować i dusić 5 minut. Na koniec zaprawić śmietana /wymieszać z odrobina gorącego sosu/, zagotować, doprawić sola i pieprzem. Posypać natką. Podawać z ryżem ,grzankami z bułki lub kromkami białego pieczywa.
Dobra gorąca przekąska dla gości !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jola1512

22.04.2011 09:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat