Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz po rycersku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe
400 g
boczek
200 g
pieczarki
400 g
dymki ze szczypiorkiem
1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat
bulion
1
olej do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
sok z cytryny
cielęcina
400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po rycersku

Mięso pokroić w dość sporą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i Kucharkiem i natrzeć sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 30-60 minut.

Boczek i dymki kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i lekko rumienimy. Zalewamy gorącym bulionem (połową) i dodajemy liście laurowe a następnie drobno pokrojone pieczarki.

Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż mięso zmięknie. Na koniec duszenia dodajemy drobno skrojony szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak