wieprzowina słodko-kwaśna

wieprzowina słodko-kwaśna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0.5 kg
  • olej

  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • zielona papryka

    0.5 strąka
  • sok z pomarańczy

    100 ml
  • miód ciemny płynny

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • ananas w puszce

    100 g
  • ogórek świeży

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • ocet winny biały

    1 łyżka
  • wódka

    1 łyżka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • imbir mielony

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    0.5 strąka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać pokrojony w kostkę schab. Przykryć i odstawić na 30 min do lodówki. Mięso razem z marynatą wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć na złoty kolor. Wyjąć. Na tym samym oleju zrumienić przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać imbirem, wymieszać i chwilę smażyć. Dodać posiekaną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę papryki. Smażyć minutę cały czas mieszając. Dodać sok z pomarańczy, miód, koncentrat pomidorowy, i mąkę kukurydzianą. Gotować, mieszając póki nie zgęstnieje. Dodać pokrojony w kostkę ananas i ogórek pokrojony w plasterki. Zagotować, przyprawić do smaku i wymieszać z mięsem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

06.04.2011 12:22
super

Emilia22

27.09.2010 11:49
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat