Przepis i sposób przygotowania na: Kawa cynamonowa z likierem
200 ml mleka 3,2%
2 duże łyżki likieru cynamonowego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 malutka łyżeczka cukru trzcinowego Muscovado
przyprawa z młynka \"karmel z wanilią\"
sposób przygotowania: Do zbiornika na wodę ekspresu ciśnieniowego ręcznego wlać wodę źródlaną albo przefiltrowaną. Podgrzać \"łapkę\". Do gorącej nasypać kawę a na nią cynamon - kolejność jest ważna bo cynamon jest zmielony drobniej niż kawa, włączyć funkcję początkowego zwilżania kawy. Zaparzyć 2 filiżanki espresso. Kawę posłodzić, rozlać do dwóch kubków, dolać likier i uzupełnić podgrzanym mlekiem. Wierzch posypać przyprawą \"karmel z wanilią\". Smakowała świetnie z dodatkiem zwykłych herbatników kiedy w burzowy wieczór siedzieliśmy na zadaszonym tarasie patrząc na deszcz i słuchając grzmotów...