Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chrzanica

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek
25 dkg
swojska kiełbasa
25 dkg
śmietana
1,5 szklanki
chrzan
10 dkg
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
woda
3 litry
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
grzyby suszone
5 szt
wędzonka
0,5 (wieprzowa)
Ziele angielskie całe Prymat
5 szt
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanica

Zagotować wodę z liśćmi, zielem i grzybami. Do wrzącej wody włożyć boczek, wędzonkę i kiełbasę. Gotować wszystko do miękkości. Wyjąć z wywaru wszystko oprócz grzybów. Chrzan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śmietanę wymieszać z mąką i chrzanem, dodać do wywaru. Doprawić pieprzem i solą. Wędzonkę i boczek pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki, jajka w plasterki. Na talerzach ułożyć jajka, kiełbasę, wędzonkę i boczek. Zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak